Stiltherm logó

Minőségi padlókonvektorok

Információ

Beépítési tanácsok

Mivel termékünket komplett adjuk át, már a rendelésnél kell tudjuk, hogy jobbos vagy balos terméket vásárolunk. Utólag nem forgatható át!
 
Javasoljuk, hogy betonozáskor zsaluzzanak ki egy, a terméknél kb. 6+6 cm-el szélesebb helyet, majd a fűtéscsöveket beállítani jobb vagy baloldalról, az üveg vagy fal felülettel párhuzamosan; 3 méteresnél hosszabb termék esetében, kettő vagy több darabból áll össze, ezért külön egyeztetést igényel. A betonozás előtt vagy után a fűtésszerelő beköti a fűtés csöveket. Javasoljuk, hogy a padlóradiátort a burkoló szakember állítsa be és öntse majd körbe egy híg betonnal. Ez azért fontos, mivel a burkolást végző szaki tudja legjobban a végleges szintet, illetve a termékhez Ő érkezteti meg a burkolatot. Ez egy fontos momentum, ugyanis ha nem sikerül eltalálni a végleges szintet, akkor kiugrik a padlósíkból vagy akár lejjebb kerül. De bármelyik is legyen, ez kellemetlen.
 
Ventilátoros termék esetén, javasoljuk a Siemens RAB10.1-es termosztát használatát, ez tudja a 3 sebességfokozatot, vagy akár a hűtő-fűtő üzemmódot is. Ez a termosztát egy egyszerű, de megbízható termék. A termosztát és csatornatest között 5×1,5mm áramkábelt kell bevezetni. A csatornatestbe beérkezve a kábelekkel, a villanyszerelő az IP55-ös dobozban elhelyezett transzformátorra csatlakoztatja a vezetékeket, ezáltal a csatornatesben elhelyezett 12V-os ventilátorok üzemelésre készek

A padlóradiátor szabályozása

Konvekciós

Konvekciós padlóradiátor esetében: a helységben elhelyezett hagyományos szobatermosztát segítségével, vagy a csapok illetve torlók segítségével.

Ventilátoros

Ventilátoros terméknél a Siemens RAB10.1 termosztát használata javasolt, ugyanis ezen lehet a sebességfokozatot állítani.

Nem ajánlott

A padlóradiátort ne használjuk padlófűtési körön , hacsak nem erre lett méretezve! Ebben az esetben a padlóradiátor hőleadása jelentősen csökken.

Felhasználás

Nagy felületű nyílászárók páramentesítése

A padlóradiátorokat alkalmazhatjuk nagyméretű nyílászáró felületek elé beépítve, az üvegfelületek folyamatos páramentesítésére illetve azok fűtésére. Páramentesítésre elegendő lehet egy kisebb hőteljesítményű padlóradiátor (20cm széles), míg a nagyobb hőigényt a 30 vagy 40 cm szélességű konvekciós vagy ventilátoros termék tudja biztosítani. Árban a 20 vagy 30 cm-es termék között minimális különbség van, de hőleadásban jelentős.

Esztétikus fűtési megoldások

A XXI. század esztétikai és technikai elvárásainak maximálisan megfelelő, diszkrét, csendes fűtési megoldás a Stilltherm padlóradiátor rendszer. A padlóradiátorokat könnyen kezelhető (feltekerhető), takarórács rejti, melyet különböző anyagokból (fa vagy alumínium) szállítunk a megrendelő igénye szerint. Kérésre az alumínium rácsokat a RAL színskála színeiben szinte bármilyen színűre tudunk színtereztetni.

Párhuzamosan alkalmazható fűtési rendszerek

A Stilltherm padlóradiátorokat más típusú fűtési módozatokkal kombinálva is használhatjuk. Padlófűtés esetében, nem szükséges radiátorokat elhelyeznünk. Szabadon kombinálható a rendszer hagyományos fűtési megoldásokkal is, megfelelő tervezés mellett.