Stiltherm logó

Minőségi padlókonvektorok

Konvektorok

Konvekciós padlókonvektor

A nagyfelületü üvegablakok, üvegajtók, homlokzatok és télikertek napjainkban rendkívül népszerüvé váltak. Egyre több építtető- és tervező részesíti előnyben, az olyan házakat, melyek homlokzatának jelentős része üvegből készül. Padlókonvektoraink tökéletesen árnyékolják le a nagy üvegfelületek hidegsugárzását, és kellemes komfortérzetet garantálnak.
 
Cégünk megoldást kínál, hogy a nagy üvegfelületek ellenére is jó közérzet és kellemes meleg legyen a helységben!
 
A padlókonvektor gyakorlatilag padlóba süllyesztett radiátor. Ezeket nagy üvegfelületek elé kell beépíteni, ezzel a páramentesítés illetve az üvegfelület miatti nagy hővesztesség kiküszöbölhető.
 
A padlókonvektorral esztétikusan lehet kompenzálni a padlófütés tehetetlenségét és a nagy üvegfelületek páramentességét biztosítani. Általában a padlófütéssel fütött helyiség hőigénye nagyobb, ilyenkor alkalmazzuk a padlókonvektort.
 
A Stilltherm padlókonvektor rendszer meleglevegő fátylat képez, mellyel árnyékolja a beáramló hideget, így a hőmérsékletkülönbség megszünik, illetve ellensúlyozzuk ezt.
 
Előnyei:
  • teljesen zajtalan
  • állandó, egyenletes hőmérséklet
  • esztétikus okokból nem elhanyagolható, hogy nem kell radiátor
 

Ventilátoros padlókonvektor

A ventilátoros padlókonvektorok intenzívebbé teszik a hőleadást és az áramlást ezzel csökkentve a nagy felületü nyílászárók közelében érezhető kellemetlen hideg sugárzást. Bizonyos ventilátorral ellátott padlókonvektorok alkalmasak kiegészíto hütő berendezésként üzemelni.
 
Ez megegyezik a hagyományos padlókonvektorral, kiegészítve egy ventilátorral, melynek segítségével a helyiség levegőjét áramoltatjuk az apró bordák sokaságán, ezáltal többszörösére növekszik a leadott hőmennyiség egy hagyományos radiátorhoz képest.
 
A ventilátoros padlókonvektorral nyár folyamán temperálhatjuk is a helységet, ha egy vízhutő (folyadékhütő) berendezés szolgáltatja a hütéshez szükséges hidegvizet (általában 7 °C).
 
A padlókonvektorok hidegvíz átáramoltatása esetén hütenek, melegvíznél viszont fütenek, miáltal a helyiségekben mind a hütés (temperálás) mind a fütés egy készülékkel megoldható.
 
Előnyei:
  • ugyanaz a berendezés mely télen füt, nyáron hüteni is képes
  • rendkívül gyors reakció, gyors hőleadás
  • egyenletes hőmérséklet
  • esztétikus, okokból nem elhanyagolható, hogy nem kell radiátor